Hanging in there

Sinds Barcelona zijn we eigenlijk vooral bezig geweest met overleven. Elke inspanning wordt momenteel genadeloos afgestraft met een enorme terugval. Als er al voldoende energie is om de inspanning überhaupt te doen. Veel plannen hebben de meisjes helaas moeten afzeggen.  Wat wel als gevolg heeft dat ze steeds meer geïsoleerd raken. Hoewel de reis naar Barcelona dus meer duidelijkheid heeft opgeleverd, heeft het ook een flinke verergering van de klachten opgeleverd.

Wat is er verder gebeurd. De statiegeldbonnenactie bij de Jumbo Wateringen in oktober heeft €103,30 opgebracht en de kraam in de Albert Heijn Naaldwijk €762,-.  Dank hiervoor! We zijn nog aan het kijken voor nieuwe data bij andere Albert Heijn vestigingen in het Westland. Ook starten er in verschillende Albert Heijn vestigingen in het Westland in december een statiegeldbonnenactie. We laten binnenkort via de activiteitenkalender op onze website en via Facebook weten waar je allemaal terecht kunt voor het inleveren van de statiegeldflessen. Verder heeft Jane haar spaarzame energie gebruikt om een decemberkalender in elkaar te zetten. Later hierover meer, maar daarvoor was het wel nodig dat ik de reacties kon lezen die iedereen bij de donaties had geschreven. We zijn er recent achter gekomen dat deze wel bij de websitebeheerders binnen kwamen maar niet bij ons. Ik kreeg van de week de lijst met alle reacties tot nu toe en daar zat ik weer, achter mijn PC met natte ogen. Ik die totaal niet emotioneel ben normaal gesproken, heb de laatste tijd toch met enige regelmaat een traantje weg moeten pinken. En nu dus ook weer. De lieve woorden van bekenden en onbekenden hebben mij echt geraakt. Heel veel dank hiervoor!

Ook het graveren van glazen gaat maar door, de opdrachten druppelen met enige regelmaat binnen en voor de kramen graveren we glazen met verschillende (kerst)afbeeldingen. Verder bestaat er natuurlijk ook de mogelijkheid om een leuk T-shirt te bestellen of een mooie Plint kalender. Ook hiervoor kan je terecht op onze website.

Tot slot hoe gaat het met mij. Ik zeg vrolijk als er naar gevraagd wordt, hanging in there! Maar eigenlijk heb ik het er best moeilijk mee. Het doet mij pijn als ik zie hoe zwaar ze het hebben, hoe schuldig ze zich voelen als iets niet gaat, hoe moeilijk ze de dag door komen. Daarnaast merk ik dat mijn energie ook minder wordt, op mijn werk maak ik kleine foutjes, ik verslaap mij met enige regelmaat en ik merk dat de dagen te kort zijn voor wat er allemaal moet gebeuren. Maar dan kijk ik naar ze en ik weet dat het moet, er is geen andere keus. We moeten er alles aan doen om zo snel mogelijk het geld voor de operaties bij elkaar te krijgen en dan put ik uit mijn moederkracht en ga weer door. Met pijn in mijn hart, maar vol met liefde voor wat moet gebeuren. We zijn over het kwart heen, de rest moet gewoon ook lukken!

Liefs,

Monique

4 reacties op “Hanging in there”

  1. Je bent en blijft een onwijs stoer mens;
    moeder, mantelzorger, medewerker en zeker heel moe van alles wat moet.
    Hou vol want opgeven is geen optie.
    Liefs xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *