Operatie 1

De afgelopen dagen stonden in het teken van rust voor de operaties. En hoewel we ons best deden deze rust te pakken, gierden de zenuwen door onze lijven. Zaterdag hebben we eerst lekker uitgeslapen en daarna op ons gemak ontbeten. Wel raar dat je niet even een rondje met de hond moet lopen of dat er geen kat rond je benen draait. Zaterdag was verder een pyjama dag, lekker onderuitgezakt op de bank en een beetje Netflixen. Alleen even aangekleed om het eten in ontvangst te nemen. Zondag stond in het teken van de opname van Jane.

Om 8:00 uur ging de wekker voor het innemen van medicatie. Deze was voorgeschreven om de bijwerkingen van alle medicatie die ze tijdens de operatie krijgt wat af te zwakken. Jane sliep daarna nog wat verder en Rosa en ik bleven wakker en hebben iets gegeten. Jane kwam rond 10:00 uur uit bed. Ook zij kreeg een kop koffie en iets te eten. Daarna kijken wat er allemaal mee moet naar het ziekenhuis. Jane heeft alles klaargelegd op bed en toen zij aan het douchen was heb ik haar koffertje ingepakt. Rosa en ik hebben ook alvast onze spullen voor de volgende dag gepakt. Jane heeft gekozen wat we zouden eten voor lunch. En voor de rest van de dag hebben we spelletjes gespeeld. Eerst Cluedo, daarna Uno, Shit happens (50 shades editie) en Mario kart op de Nintendo switch. Langzaam maar zeker kwam de tijd dichterbij dat we naar het ziekenhuis moesten.

Om half zes stapten Jane en ik in de taxi, we moesten ons melden bij de Eerste hulp voor opname. Na wat formulieren te hebben ingevuld werden we opgehaald om naar de kamer te gaan. Jane’s kamer is op de derde verdieping, 339. Rosa’s kamer zal daar dichtbij zijn straks. Ik ben nog even bij Jane gebleven tot na het eten en daarna ben ik weer naar ons appartement en Rosa gelopen.

Ontzettend moeilijk om je kleine meid (ook al is ze inmiddels 20) daar achter te laten. In de avond voor het slapen hebben we nog even gefacetimed en toen was het tijd om te gaan slapen. Jane op het hart gedrukt dat ze gewoon kan bellen als ze dat wilt en we hebben in de nacht nog een keer gebeld. In de ochtend mocht ik Jane nog even zien voor ze de operatie in zou gaan dus vroeg op pad naar het ziekenhuis. Ze hadden gezegd dat ik er iets voor 8:00 uur moest zijn. Ik was er iets na 7:30 uur en dat was net op tijd.

Na een minuut of twee werd ze al gehaald om naar beneden te gaan. En daar ging ze, haar bed werd door een soort schuifluik geschoven op een ander onderstel en na nog even een zwaai ging ze de hoek om. Mijn hart zit inmiddels in mijn keel en daar zal die ook nog wel even blijven zitten. Aan het einde van de middag krijgen we een telefoontje van dr. Gilete over hoe het is gegaan.

Liefs,
Monique

5 reacties op “Operatie 1”

  1. Marina brinkman

    Ik ben benieuwd hoe het is gegaan vandaag.maakt ze het goed? Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe. Morgen staat er nog een lange dag te wachten. ❤🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *