Overweldigend

Ik kan het niet anders omschrijven. Waar we dachten dat het nog zeker tot september/oktober zou duren, kregen we ineens op de dag dat Rosa eigenlijk geopereerd zou worden een telefoontje uit Barcelona. Of we het aandurfden om in mei de operaties te laten doen. Er waren een hoop haken en ogen en nog veel onduidelijkheden maar als we akkoord zouden gaan kregen we snel meer informatie. Rosa was er niet maar Jane en ik keken elkaar aan en er was geen enkele twijfel, natuurlijk durfden we het aan. Het heeft allemaal al lang genoeg geduurd.

En ineens moest er enorm veel geregeld worden. Amy, de assistente van dr. Gilete, kwam terug met eerst 18 en 25 mei maar kort daarop werd het toch 18 en 19 mei. De preop zou op 13 mei plaatsvinden wat dus betekende dat we een kleine drie weken hadden om alles te regelen. Eerst de praktische zaken, de enige vliegtuigmaatschappij die vluchten aanbood was KLM. Bleef spannend want tot 4 mei vlogen ze niet. Maar op goed vertrouwen tickets voor 12 mei geboekt en voor 17 juni terug. Dan het verblijf, de hotels waren dicht maar via AirBnB hebben we een appartement kunnen boeken. In de tussentijd kregen we een vracht aan documenten die we moesten invullen. Moest er een verklaring komen voor een noodzakelijke vlucht en een verklaring dat we in Barcelona over straat mogen. Koffers moesten weer worden gepakt, oppas voor de dieren bij ons thuis moest worden geregeld. Het was een tijd van hollen en stilstaan met elke keer de check of de vlucht nog ging en of het appartement er nog steeds was. We moesten vooraf aan vertrek twee weken in isolatie. Dus alles werd via Internet besteld wat we nog nodig hadden. Op mijn werk moest ik nog van alles overdragen maar ik kan nu, vrijdag de 8ste, 4 dagen voor vertrek rustig ademen. Alle voorbereidingen zijn klaar.

Als we dinsdag in Barcelona arriveren gaan we eerst kijken of er taxi’s rijden, anders moet ik even een auto huren voor de tijd dat we daar zijn. En ook in Barcelona moeten we gelijk in isolatie. Woensdag krijgen de meiden onderzoeken en worden we alle drie getest op Corona. Als de meiden besmet zijn gaat het hele verhaal niet door en als ik besmet ben, mag ik niet mee als ze worden opgenomen. Ook dit gaat anders dan normaal, zodra de meiden worden opgenomen, mag ik ook het ziekenhuis niet meer verlaten. Dit om de besmettingskansen zo klein mogelijk te houden. De hele afdeling waar ze komen te liggen is Corona-vrij en alle medewerkers zijn getest. Jane wordt zondagavond opgenomen en Rosa maandagavond en dan worden ze respectievelijk maandag en dinsdag geopereerd. De eerste dag na de operatie liggen ze in een kunstmatig coma. Als alles goed gaat mogen ze 28/29 mei het ziekenhuis weer verlaten. Hierna blijven we dus nog een tijdje in Barcelona om aan te sterken tot ze het teken fit to fly krijgen. De eerste directe vlucht was op 17 juni, dus als alles volgens planning gaat, komen we dan weer naar huis.

Al met al een hele onderneming en de spanning loopt inmiddels flink op. Nu een paar dagen proberen wat rust te pakken. Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs,

Monique

1 reactie op “Overweldigend”

  1. Tineke en Wout

    Wat een mooi nieuws hè dat jullie nu toch “al” naar Barcelona kunnen. We wensen jullie heel veel succes de komende tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *