Relaxen

Vandaag stond in het teken van rust. De afgelopen 10 dagen waren een opeenvolging van gebeurtenissen. En hoewel ze veel daarvan in bed doorbrachten was er toch sprake van weinig rust.

Om 7:00 uur ging de wekker voor de eerste ronde medicatie. Daarna de ontbijttafel klaargemaakt. Verse watermeloen, brood, ontbijtgranen, zoet en hartig beleg, koffie, thee en chocomelk. Daarna de eerste was aangezet en zo tegen 10:30 uur even gedoucht en mij aangekleed. On 11:00 uur wekker twee voor de injectie tegen trombose. Daarna even wat kleine boodschappen gehaald en bij thuiskomst de was opgehangen. Verder een beetje bankhangen tot de volgende medicijn wekker om 13:00 uur en daarna de lunch.

In de middag heeft Jane lekker gedoucht, wel goed uitkijken dat de nek niet nat wordt. Daarna is ze even gaan liggen. Voor Rosa heb ik het logeerbed voor de balkondeuren gezet. Rosa heeft daar heerlijk in de zon gelegen. Was nummer twee inmiddels is ook klaar, alle ziekenhuis was is weer lekker schoon. Vanmiddag belde de huisarts om te vragen naar Jane en Rosa, erg attent.

Voor het avondeten Rosa’s haar ontklit. Op de OK was dit in een knot gegaan en die was er nog niet uitgegaan. Daar zijn we wel een tijdje mee zoet geweest. Om 19:00 uur wekker 4. Na het eten ook Jane’s haar ontklit. Ook dat was een flinke klus, er was zelfs even een pauze nodig. Dat gaf Rosa tijd om ook even te douchen. Daarna Jane’s haar verder gedaan.

Morgen gaan we toch even voor een korte controle naar het ziekenhuis. Dr. Gilete kon helaas toch niet op dinsdag, maar wilde ze nog wel even zien. Met de meiden gaat het overigens best goed. Natuurlijk balen ze af en toe en gaat het zo nu en dan even niet zo lekker. Maar het is ook nog maar tien dagen geleden dat Jane werd geopereerd en kijk eens wat ze nu al kunnen. Ik ben er af en toe nog steeds verbaasd over. Om 00:00 uur gaat de laatste wekker van de dag. Dan kruip ook ik mijn bedje in.
Liefs,
Monique

2 reacties op “Relaxen”

  1. Ook ik ben een gelukkig mens. Heerlijk dat het goed gaat en dat er enigszins al een routine ontstaat. Oké het zijn medicijnenrondes, maar toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *