Terrasje

Vandaag is het 1 juni, de dag dat in Nederland de terrassen weer open mogen. En voor ons ook de eerste keer na de operaties dat we buiten de deur zijn gaan lunchen.

Gisteren en vandaag stonden niet alleen in het teken van rust maar ook in het verwerken van alle emoties die met zo’n flinke operatie samengaan. Want hoewel we natuurlijk al flinke verbeteringen zien, is het niet alleen maar rozengeur en zonneschijn. Af en toe valt er wel eens een traan als het besef er is dat iets nooit meer zal kunnen. En dat kan iets heel simpels zijn als op je buik slapen of niet meer in een achtbaan. Daarbij is het ook niet niks natuurlijk wat ze in een korte tijd hebben meegemaakt. En natuurlijk missen we ook de katten Pumba, Bolletje, Monkey en Ditje en onze hond Ozzy.

Dus even eruit was vandaag echt nodig. De mogelijkheden om naar buiten te gaan zijn nog wel beperkt in Barcelona, fase 1 houdt nog steeds in dat je in tijdvakken naar buiten mag om te gaan wandelen. Maar voor boodschappen of een terrasje pakken mag je ook buiten de tijdvakken maar buiten. Als je maar binnen 1 kilometer van je ‘woning’ blijft. Daarbij is bijna alles nog dicht qua winkels of bezienswaardigheden.

Het dichtstbijzijnde terras zat vol, maar bij de volgende konden we terecht. We hebben heerlijke tapas gegeten en er een drankje bij gedronken. Maanden geleden dat ik alcohol heb genuttigd dus de dos cervezas kwamen dubbel hard aan. Verder weinig gedaan vandaag, wat spelletjes gespeeld en dat was het eigenlijk wel.

Morgen naar het ziekenhuis om de nietjes van Rosa te verwijderen.
Liefs,
Monique

2 reacties op “Terrasje”

  1. Natuurlijk, je zit (nu en dan) in een emotionele achtbaan. Het is dus fijn als er weer iets wel kan, heerlijk op een terrasje met de meiden! Genieten!

  2. We hebben gisteren (ook op een terrasje) geproost op de vooruitgang dusver. Vandaag dus Rosa door de ontnieter en vervolgens toewerken naar de thuiskomst. Veel sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *