Toerist uithangen

Om 2:00 uur vannacht was eindelijk alles geregeld met het omboeken van de tickets. Na het voldoen van de rekening kregen we eindelijk de aangepaste tickets, met bagage. Ging niet zo makkelijk want er was eerst een verkeerde betaal link gestuurd. Ik kon alleen banken in Spanje, Estland of Finland selecteren. Maar na wat heen en weer ge-app was dit ook opgelost.

Vandaag was het plan de toerist te spelen. Hoewel bijna alles gesloten is, kan je natuurlijk wel vanaf buiten kijken. Na een wat latere opstart gingen we met de taxi richting Sagrada Família, we stapten niet in de eerste taxi want dat was een busje, daar hadden we niet zulke goede rij-ervaring mee. Maar helaas moesten we toch in de eerste taxi stappen en uit de personenauto.

We waren een tijdje onderweg toen ik in de gaten kreeg dat mijn telefoon weg was. Lichte paniek, via zoek mijn iPhone zagen we dat hij waarschijnlijk in de andere taxi lag. Gelukkig hadden we een super aardige en Engels sprekende taxichauffeur die gelijk een u-bocht maakte en onderweg terug ging. Hij reed overigens goed. Ondertussen probeerde ik te bellen en te appen met mijn telefoon. Op een gegeven moment was mijn telefoon in beweging. We gaven de telefoon waarop te zien was waar mijn telefoon zich bevond aan de chauffeur en probeerde met een andere telefoon nog een keer te bellen. Gelukkig kregen we contact en de chauffeur sprak met de andere chauffeur af op een plek, wat later bleek bij ons appartement voor de deur te zijn. Hier zou de telefoon worden overhandigd. Toen we eenmaal zeker wisten dat mijn telefoon wel terug kwam was het best spannend Barcelona door te kruisen op zoek naar ‘de schat’. Toen ik mijn telefoon weer had hervatte de taxi weer de weg naar de Sagrada Família.

Ondertussen appte Amy dat ze voor de zekerheid toch graag wilde dat Jane gezien werd door dr. Gilete. Ze zou het laten weten als hij klaar was met opereren. Toevallig op ook iemand uit Nederland.

We waren bijna klaar met ons rondje rond de kerk toen Amy belde. De eerste de beste taxi aangehouden en op weg naar Teknon. Gelukkig vind dr. Gilete dat Jane er erg goed uitzag en omdat de migraine redelijk snel overging na het innemen van de neusspray was het geen zenuw probleem maar hormonaal. Dat heeft even tijd nodig.

Weer buiten stond het volgende toeristen punt op de agenda. De Arc de Triomf. Hier aangekomen zijn we eerst gaan lunchen en daarna hebben we onder de Arc gelopen naar het park. Daarna door naar de Ramblas waar we een kopje koffie hebben gedronken. Toen was het klaar en zijn we terug gegaan naar het appartement.

Even relaxen, eten en zo op tijd naar bed. Morgen pakken en uitrusten en dan woensdag naar huis!
Liefs,
Monique

2 reacties op “Toerist uithangen”

  1. Wat fijn dat alles goed is gekomen met telefoon en janet haar migraine en wat een feest om naar huis te kunnen in eigen omgeving sneller herstel😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *