Ups and downs

Hoe goed het ging met Jane op de IC hoe beroerd ze zich voelt op de kamer. Ze heeft veel pijn en het eten gaat erg moeizaam. Daar komt nog bij dat het eten dat naar binnen gaat er negen van de tien keer ook weer uitkomt.

Woensdag op donderdag was een moeilijke nacht, waarin ze veel wakker werd van de pijn. Het wisselen van positie wat goed is voor de wond gaat ook nog moeilijk. Rond 11:00 uur donderdag kwam Rosa ook aan op haar kamer en werd luid begroet door Jane. Ze kunnen elkaar niet zien maar door de open tussendeur elkaar wel horen.

Gelukkig had Rosa niks meegekregen van mijn bezoek op de IC en zag ze er goed uit. Rosa had al wat gegeten en de lunch ging er ook goed in. Behalve de soep, ik heb een hapje geproefd en dat snap ik. Bij Jane ging het wat moeilijker, ze blijft misselijk en heeft het zwaar. Ik loop tussen de twee kamers heen en weer om de bedden omhoog of omlaag te zetten. Even een hand vast te houden. Voor Rosa de laptop zo neerzetten dat ze wat kan Netflixen. Zoals gezegd is Rosa redelijk bij en naar omstandigheden gaat het haar goed. Verder geef ik slokjes water of sap. En zo komt de dag wel vol.

Tussendoor nog controles van de verpleegkundige en een bezoek van dr. Oliver, de andere neurochirurg. Donderdag op vrijdag was een redelijke nacht. Ze sliepen beiden tot een uur of drie op de ene zij en om 3:00 uur heeft de verpleging geholpen met het draaien naar de andere zij. Daarna hebben we geslapen tot de verpleging weer alle checks kwam doen in de vroege ochtend.

Toen het ontbijt werd gebracht was ik mij aan het aankleden en lagen de meisjes nog te slapen. Terwijl ik aan het eten was, kwam dr. Oliver langs, toen hij zag dat ze beide sliepen, vroeg hij aan mij hoe het ging en liet ze verder slapen. Niet veel later kwam de verpleegkundige een injectie zetten tegen trombose. Rosa werd hiervan wakker en vroeg gelijk of ze gedraaid kon worden om te kunnen eten. Ze heeft niet alles op maar wat er ingaat, blijft wel binnen.

Jane werd langzaam wakker en ook zij werd naar haar rug gedraaid. Helaas moest ze hier weer flink van bijkomen en viel ze in slaap. Tegen 9:00 uur haar wakker gemaakt omdat ze na het eten ook haar medicatie in moet nemen. Het eten ging erg moeilijk in en het hapje dat er in ging kwam er keer tien uit. Na weer helemaal schoon en opgefrist te zijn, kreeg ze tijd hiervan bij te komen. Ook Rosa werd weer helemaal gewassen en de lakens lekker verschoond.

Dr. Gilete kwam zo tegen 11:00 uur even kijken hoe het ging. Hij legde uit dat het normaal was dat de één anders reageerde dan de ander en dat iedereen haar eigen tijd nodig heeft. Als het lukt mag Jane vandaag proberen naar de badkamer te gaan. Maar als het niet gaat, kan het morgen ook. Ze krijgt extra medicatie tegen de misselijkheid. Jane heeft tussendoor ook al wat betere periodes. Haar pijnmedicatie via het infuus wordt al afgebouwd en ook met iets minder is de pijn nu houdbaar. Alleen in bepaalde houdingen is het moeilijker. Rosa mag morgen ook proberen naar de badkamer te gaan. Zij kan niet wachten om even het bed uit te gaan. Zo zie je maar dat iedereen anders reageert.
Liefs,
Monique

8 reacties op “Ups and downs”

 1. Bij toeval kijk ik weer eens hoe het ermee staat; “Hoe zou het nu zijn met die twee zusjes?” Blijken Jane en Rosa net geopereerd te zijn? Wat geweldig om te lezen dat het zo goed gaat, ook al moeten ze nu “even bijkomen”, om het zo te mogen zeggen. Wat zal moeders/jij Monique een zware last zijn kwijtgeraakt nu? Ik ben er zelf al emotioneel van van blijheid als ik jouw verhaal lees! Heel, heel veel succes en beterschap!! Big hug!! Enne Monique; de aanhouder wint!!

 2. Wauw, ik lees dit met een 😢.
  Mag ik zeggen dat ik trots ben op jullie👍👍👍. Héél veel bewondering. Ontzettend veel beterschap 😘

 3. Wat ontzettend fijn dat het naar omstandigheden goed gaat met de meiden. Hoop heel erg dat het eten er snel ook beter in blijft. Laat ze aub rustig aan doen, alles komt wel weer.
  Lieve groeten en Monique, erg veel bewondering hoe je je dochters hier doorheen helpt en steunt.
  Pak zelf ook je rust en beloon jezelf op lekkers. 😘
  Anja de Jong

 4. Gelukkig dat beide operaties goed zijn verlopen. Jammer dat Jane wat slecht reageert op voedsel (kan natuurlijk ook liggen aan de kwaliteit van het gepresenteerde voer). Ze kunnen in ieder geval wel tevreden zijn over het uithoudingsvermogen van hun moeder. Capeau. Een voorspoedig herstel toegewenst (en een gezonde eetlust)

 5. Fijn dat het met Rosa de goede kant al opgaat. Met Jane lijkt het wat langer te gaan duren. Wel geweldig dat jij er voor de meisjes kunt zijn!Sterkte voor jullie drie.

 6. Wat een verhaal weer, Och die Jane, zij heeft het nog moeilijk en veel pijn. Hopelijk gaat het net als bij Roosa ook voor haar de goede kant op hé, want dat is goed om te horen dat het met Rosa zo snel al beter gaat. En jij Monique, hebt het druk met de zorg voor de meiden. Houd moed, zo te horen ben je erg sterk en krachtig. We wensen je en de meiden het allerbeste. Liefs en groeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *